Goede voornemens, hoe houden we ze vast?

Het is vandaag 2 januari. Gisteren was de dag dat iedereen vol goede moed startte met zijn/haar goede voornemens, toch? Of is 1 januari de dag dat je nog te brak bent om te beginnen? 2 januari, nu starten we echt!

Maurien checkt voor iedere les hoeveel OneFit’ers zich hebben aan- of afgemeld. Gisteren hadden we een high-score, 6 van de 11 mensen besloten, rond de klok van 12, hun goede voornemens toch nog een dagje uit te stellen. (gelukkig stonden we alsnog met 17 man te knallen!)

Goede voornemens, als we dan ook daadwerkelijk beginnen met dat gezonde eten, sporten en minder TV kijken, is het vaak van korte duur. Vol enthousiasme gaan we aan de slag maar al snel vervallen we in ons oude patroon.

Zo startte ik volgas aan onze #decemberchallenge, en viel ik in de eerste week bijna 2 kilo af. Week 2 was de uitdaging tijdens een vakantie al een stuk groter maar wist ik er alsnog 100 gram vanaf te krijgen. Heel eerlijk, na week 2 heb ik niet meer op de weegschaal gestaan. Zelfs ik, BGN gewichtsconsulent in wording, wist sommige december- verleidingen niet meer te weerstaan.

Betekent dat dat ik de titel gewichtsconsulent straks niet verdien? Of betekent dat dat ik menselijk ben en dat mijn innerlijke saboteur soms de leiding neemt?

Maurien en ik zijn tot de conclusie gekomen dat mijn saboteur een dikke, luie, iets wat depressieve vrouw is. Deze vrouw wil dit ook graag blijven en doet alles het blije, positieve en slanke meisje in mij klein te houden.

Nou is het nieuwe jaar begonnen, het jaar waarin ik (hopelijk) 30 mag worden. Al maanden geleden heb ik besloten dat ik, in de vorm van het blije, positieve en slanke meisje, deze leeftijd wil behalen. Als ik nu voor me kijk staat daar een lightbox te knipperen met de woorden Fit, Sterk & Sexy 30! Gaat deze lightbox er voor zorgen dat ik mijn voornemens ga behalen? Dat de dikke vrouw in mij voor goed met pensioen gaat?

Als stok achter de deur heb ik besloten om 100% eerlijk te zijn, tegen mezelf en tegen mijn omgeving. Mijn plan; schrijven over deze Fit Journey en hopelijk hiermee mezelf en een paar andere helpen met het behalen van de 2020 voornemens!

Volg me op instagram via @maakjezelftrots en motiveer me als je te lang niets van me voorbij hebt zien komen😉

Liefs,

Nadine
Voedingscoach @FitterSport

Categorieën: #maakjezelftrotsNadine