Maurien Zuiderwijk

Al vanaf kleins af aan sport en ik ben volop in beweging. Voetballen, skaten, taekwondo, snowboarden, hardlopen, kickboksen, crossfit en ga zo nog maar even door. Bij diverse sportscholen heb ik mijn ervaring onder andere opgebouwd. Van taekwondo assistentleraar tot aan bodycombat-instructrice, van snowboarden op 1500 meter hoogte tot aan duiken. Sporten is mijn passie en hoe geweldig is het dat ik dat door kan geven. Mijn uitdaging als personal trainer is dan ook om jouw grenzen op te laten zoeken en daar overheen te gaan. Zowel fysiek als mentaal. 

Of je nou wilt afvallen, sterker wilt worden of je gewoon lekker wilt voelen door middel van sporten. E Een zeer belangrijk onderdeel daarvan is het lichaam, zonder een gezond lichaam kan je niet goed functioneren. Zie het het een auto. De motor van jouw auto zal je goed moeten onderhouden want zonder goede motor is de buitenkant maar weinig waard. Wij doen ons best om mensen te laten inzien wat zij aan voeding binnen krijgen en wat voor effect dat heeft voor het fysieke maar ook zeker het mentale gedeelte. Streng diëten, poedertjes en wonder afslankpillen? Daar geloven wij niet in! Het succes van een gezonde levensstijl zit hem in de juiste balans vinden tussen voeding en bewegen. 

Het mentale gedeelte om jouw doelstelling te bereiken is soms wel wat belangrijker dan het fysieke. Zelf draai ik al wat jaren mee in de sportwereld en daarbuiten heb ik aardig wat mensenkennis en levenservaring opgebouwd door zowel werk en privé. Mijn werkwijze voor de mensen die kiezen voor personal training gaat dan ook wat dieper in op het mentale gedeelte. Vaak zitten we mentaal “vast” of zitten er obstakels in de weg en dat zorgt er weer voor dat bijvoorbeeld het afvallen niet wil lukken.

“To be successful you have to face your hardest opponent…yourself” 
Patrick Dap

Ik ben Patrick Dap en sporten is mijn passie en doe dit al heel mijn leven. Ik zou me geen leven kunnen voorstellen zonder sport of bewegen in welke vorm dan ook. Atletiek, schaatsen, honkbal, tennis, paardrijden, hardlopen en krachttraining zijn in het kort de sporten die ik door de jaren heen gedaan heb. Nu houd ik mij voornamelijk bezig met hardlopen, mud- obstacleruns en kracht- en intervaltraining. Toen de kans kwam om bij Fitter Sport als trainer aan de slag te gaan, heb ik dit met beide handen aangepakt.

Want ik zie het als mijn sportieve taak om mensen in beweging te krijgen. Ze te motiveren om te gaan sporten/ bewegen en hier bewust mee bezig te zijn. Geen kortstondige iets wat een paar weken of maanden duurt, maar juist om te zorgen dat het ‘a Way of Life’ wordt.  Door te trainen, anders te gaan eten word je fitter, met alle positieve gezonde voordelen van dien!

Jou wil ik graag overtuigen door mijn kennis van sport, voeding en vooral door het jezelf te laten ervaren d.m.v. trainen/ actief bewegen, waartoe je in staat bent. En als daarna de resultaten zichtbaar worden, ben ik ervan overtuigd dat een ieder zich dan bewust is geworden van het nut om te bewegen.  Vervolgens steeds meer je eigen grenzen opzoeken, deze gaan verleggen en dan het belangrijkste… hierin plezier krijgen! Want van sporten wordt je blij!! Dit lijkt een opendeur, maar bedenk maar eens hoeveel mensen in je omgeving aan sport doen, of bewegen omdat ‘het moet’.

“Want echt voorkomen doe je als het gaat om gezondheid niks, maar als je zo fit en gezond mogelijk leeft…is er wel een verschil in herstel en soms zelfs in leven of dood”.